Tietoa laitoksesta

Signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitoksen tutkimus käsittelee monia erilaisia teemoja tieto- ja viestintätekniikasta perussähkötekniikkaan ja sen perusilmiöihin. Laitoksen tutkimuksessa ja opetuksessa keskitytään selvittämään näiden ilmiöiden ja niihin liittyvien tekniikoiden teoreettisia rajoja ja perusteita. Laitoksen tutkimusta sovelletaan eri yrityksissä. Laitoksen toimintaan kuuluukin myös yritysyhteistyö.

Signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitos tarjoaa opetusta signaalinkäsittelyssä, ääniteknologiassa ja viestintäakustiikassa, puheteknologiassa, mittaustekniikassa ja digitaalisessa tekniikassa. Kurssit ovat pääasiassa maisteritasoisia. 

Henkilökuntaan kuuluu yhteensä noin sata henkilöä, joista kahdeksan on vakinaisia professoreita ja kaksi määräaikaisia professoreita apulaisprofessori- ja Associate Professor -tasoilla. Lisäksi laitoksella työskentelee dosenttitason tutkijoita, joiden rahoitus tulee Suomen Akatemialta ja Euroopan Unionilta.  Laitoksen tutkimusryhmien henkilöstö on tasapainoinen ja dynaaminen yhdistelmä tutkijatohtoreita, väitöskirjaansa laativia jatko-opiskelijoita ja diplomityötään tekeviä opiskelijoita. Ryhmät myös rekrytoivat aktiivisesti kansainvälisiksi jäsenikseen  jatko-opiskelijoita ja tutkijatohtoreita eri puolilta maailmaa.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 20.08.2014.