Opiskelu

Signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitoksella voit oppia tietoja ja taitoja akustiikkaan, signaalien käsittelyyn ja mittaustekniikkaan liittyen. Olemme mukana kandidaattitason opetuksessa ja meillä on omia pääaineita diplomi-insinööritasolla ja jatko-opinnoissa. Eri vaiheiden opinnoista voit lukea tarkemmin vasemman laidan linkeistä.

Laitoksen järjestämät kurssit löydät Noppa-sivuilta, ja kurssien korvaavuudet Into-sivulta.

Kandidaattiopinnot

Olemme tiiviisti mukana järjestämässä elektroniikan ja sähkötekniikan, tietoliikennetekniikan ja automaatio- ja informaatioteknologian kandidaattiopintoja. Kurssimme käyvät hyvin lisämausteeksi myös moniin muihun opintoihin. Löydät tarkempaa tietoa Aalto-yliopiston hakusivuilta, Sähkötekniikan korkeakoulun Into-sivuilta ja kurssilistauksen Nopasta.

Diplomi-insinööriopinnot

Laitoksella on kaksi omaa ja yksi yhteistyössä järjestetty DI-tason pääaine. Pääaineet kuuluvat elektroniikan ja sähkötekniikan ja tietoliikennetekniikan koulutusohjelmiin. Kokonaisuudet sopivat hyvin myös sivuaineiksi, ja yksittäisilläkin kursseilla voi täydentää opintojaan.

Lisäksi olemme mukana englanninkielisessä ohjelmassa Master's Programme in Communications Engineering.

Pääaineet, moduulit ja kurssit löydät parhaiten Into-sivustolla olevista opinto-oppaista. Tältä sivulta näet alojen lyhyet kuvaukset ja pääaineiden nimet, joita etsiä oppaista.

Opinto-oppaat Into-sivustolla

Akustiikka ja äänenkäsittelytekniikka

Akustiikkaa ja äänenkäsittelyä voi opiskella diplomi-insinöörin opinnoissa. Akustiikan ja äänenkäsittelytekniikan kokonaisuus tarjoaa opiskelijalle perustiedot ääneen liittyvistä ilmiöistä. Opetus tarjoaa mahdollisuuden suuntautua niin perinteiseen akustiikkaan kuin myös puheen- ja äänenkäsittelyyn. Syventävän moduulin ja erikoismoduulin yhdistelmä muodostaa opiskelijalle pääaineeksi akustiikan ja äänenkäsittelytekniikan. Valmistuneen akustikon työtehtävät voivat sisältää konsultaatiota, suunnittelua ja toteuttamista.

Katso EST:n tai TLT:n opinto-oppaasta DI-pääaine Akustiikka ja äänenkäsittely (S3004). Pääainepaketti sopii myös sivuaineeksi.

Signaalinkäsittely

Äänen lisäksi on rajattomasti muitakin signaaleja, joita tarvitsee käsitellä. Signaalinkäsittelyn pääaine tarjoaa opiskelijalle perustiedot erityyppisistä signaaleista, signaalinkäsittelyjärjestelmistä, signaalinkäsittelyn teoriasta ja menetelmistä sekä nykyaikaisista toteutusteknologioista. Opiskelija voi painottaa opintojaan teoreettiseen algoritmisuunnitteluun eri sovellusalueilla ja käytännön laitteistosuunnitteluun. Opit työkaluja ja menetelmiä erityisesti tietoliikenteen tarpeisiin, mutta voit helposti soveltaa niitä myös monen muun alan ongelmiin.

Katso TLT:n tai EST:n opinto-oppaasta DI-pääaine Signaalinkäsittely (S3013). Pääainepaketti sopii myös sivuaineeksi.

Mittaustekniikka

Mittaustekniikan opetus jakaantuu sähkömittaustekniikkaan ja optiseen mittaustekniikkaan. Valmistuvat diplomi-insinöörit sijoittuvat monipuolisiin tutkimus- ja kehitystehtäviin teollisuudessa ja tutkimuslaitoksissa.

Katso EST:n opinto-oppaasta DI-pääaine Elektroniikka ja sovellukset (S3007).

Tohtoriopinnot

Laitos järjestää jatko-opintoja kaikilla kolmella pääosa-alueellaan. Opinnot suunnitellaan aina yksilöllisesti. Katso lisätietoja Sähkötekniikan korkeakoulun Into-sivuilta.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 31.12.2014.